dimecres, de juny 09, 2021

“REVÉS”. GRAVATS DE TERESA OLLER



Que el gravat sembla ser el rei artístic del Maresme queda palès amb la gran quantitat de mostres que constantment  acullen els seus espais expositius, com per exemple ara mateix amb Lázaro Ferré  al Museu del Càntir i Teresa Oller amb l’expo “Revés” a l’espai capgròs.


Teresa Oller, la gravadora d’Alella i membre de Tarlatana 17, repeteix expo a Mataró uns mesos més tard de que ja ens mostrés els seus treballs a la sala del Casal.



Llavors comentàvem que la bona qualitat del seu fer, no havia lluït ni havia arribat als espectadors davant l’horror vacui, el totum revolutum que era el muntatge de l’exposició amb un nombre exagerat de peces , disposades de totes les maneres possibles omplint qualsevol espai de la per se petita sala del Casal, aconseguint un enfarfegament expositiu de difícil digestió.



Sembla haver aprés de l’experiència, i ara Teresa Oller arriba a l’espai capgròs amb una obra en la quantitat justa per que pugui ser contemplada al detall, i a més amb una varietat estilística i compositiva que s’agraeix i que li permet lluir-se demostrant abastament el seu domini tècnic en les diverses variacions que presenta.



Teresa Oller titula l’exposició “revés” jugant amb el concepte matriu del gravat , com ho és que la planxa i l’estampa  son elements simètrics i per tant la generació creativa s’ha d’efectuar en la realitat inversa, el que podríem dir negatiu, del resultat final.



Per això i en un desig didàctic mostra una planxa treballada i el seu resultat una vegada estampada, per acompanyar un seguit de treballs en els que el  gest i el sentit de moviment dominen, a la recerca d’una tridimensionalitat que aconsegueix amb el muntatge d’alguns dels seus treballs.



En aquesta exposició de la que recomanem visita, Oller desgrana el seu variat concepte tècnic, visual i creatiu ,creant un ambient encuriosit que genera una feeling comunicatiu important , demostrant que el seu nom està enter els més valorables de l’entorn, això sí, sempre que no reincideixi en l’error d’acumular es seus treballs en una altre exposició.