diumenge, de desembre 17, 2023

COL.LECCIÓ BASSAT. GRANS FORMATS. PREMIÀ DE MAR

 

Obra de manuel Boix


El Museu de l’Estampació de Premià de Mar gaudeix de grans e interessants espais per a la realització de bones exposicions. Uns espais infrautilitzats fins ara com si volguessin mantenir el desert expositiu que des de fa molts anys ha estat la ciutat, un absolut desert artístic cultural en comparança amb pobles veïns , com Vilassar de Mar o Premià de Dalt, que esperem  recuperi el to adient amb accions i exposicions com la que ara ocupa un petit espai del Mateix.

Per aquesta inauguració de col·laboració del Museu Bassat, igual que com fa amb el Museu de Llavaneres ( una exposició anyal) o el Museu del Càntir d’Argentona ( una exposició cada dos anys), el Museu de l’Estampació de Premià de Mar presenta una petita exposició en el que pertoca a nombre d’obres ( tan sols tretze) però gran en la mida de ls mateixes i en la seva qualitat.

Obra de J.M. Codina


“Col·lecció Bassat. Grans formats” és el títol de la mateixa i aplega un variat mostroari de peces , de diversos estils i tendències, que ens permeten  gaudir en plenitud de diverses formes d’expressió plàstica que corresponen exactament a la realitat creativa d’autors de reconegut prestigi i vàlua, enter els que s’hi troben els mataronins Perecoll, Josep M. Codina i Marc Prat  que presenten cadascun d’ells una obra clarament representativa del seu saber i bon fer. La sensibilitat extrema de Josep M: Cosina  amb al seva gegantina “Illes” , conjuga ala perfecció amb la “Menina” de Perecoll realitzada a l’entorn del seu “negre sobre negre”, mentre que Marc Prat arrodoneix la presència maresmenca amb ”Meditació IX” espectacular treball de confrontació entre interior i exterior humà, que aclapara per la seva força i intensitat.


Obres de Pep Carrió


Completen l’exposició quatre obres de la Sèrie Llavis de l’artista valencià Manuel Boix que malgrat ser una obra de fa ja cinquanta anys (1973)i que sorprèn i ens copeja per la seva perfecció tècnica i la qualitat comunicativa que la converteix en una obra plenament viva i actual. Obres a les que acompanyen les tres figures  de la sèrie Anatomies del mallorquí Pep Carrió que “decora” el cos humà convertint les seves figures maniquí en uns essers misteriosos i potents que en sedueixen per la seva intensitat i força,

Regina Giménez ens sedueix amb la seva “En casa de Walter” on les estructures que dinamitzen l’espai confegeixen un espai màgic en el que el racionalisme estructural ens cedeix espais a la nostra memòria personal per acabar l’obra, mentre que Samuel Salcedo amb els seus caps de fusta , semblants però més distints que el color que els identifica, en interroga a la recerca de la nostra única i pura veritat.


Obra de S. Salcedo


Amb aquestes peces que deixen curta l’exposició que precisaria d’una continuació en el nu frontal de la sala, es concebeix una exposició prou rodona , en la que el poder de la magnificència de les mides de les obres exposades, juntament amb l’alta qualitat dels autors que les han concebut i creat, donen el to d’alta qualitat habitual en les mostres de la col·lecció Bassat i marquen l’inici d’una col·laboració amb Premià ue ha de ser important per tornar a posar en valor l’art en la població , generant un nou pol d’atracció expositiva com ho és en l’actualitat Argentona, Vilassar de mar o Llavaneres.

Una exposició de gran qualitat i que evidentment mereix una atenta i de tallada visita

Felicitats.


Col·lecció Bassat . Grans formats

Museu de l’Estampació de Premià de Mar

Del 3 de decembre de 2023 al 3 de març de 2024