dimarts, d’octubre 21, 2008

INTERIORS ?

D’ençà la seva inauguració Ca l’Arenas ha decidit estructurar la seva temporada mitjançant l’elecció d’un eix temàtic que vehiculi totes les exposicions que es realitzen en el Centre. Enguany diuen ( ? ), que sota el títol de “Mirar endins. Interiors “ , la temporada “ girarà al voltant de la introspecció artística , la subjectividad del creador i el món interior que el condiciona i inspira” .

Sembla ser que mantenir un discurs unitiu és el que es porta entre el concepte emergent / contemporani. No és res nou i és exactament igual de bo que de dolent. La clau està en el que s’exposa i principalment en el manteniment del criteri en el decurs de totes les exposicions programades.

Però ha quedat clar en les darrers temporades , i en aquesta també, que això del discurs comú és façana i res més, i que sempre queda l’escletxa , la interpretació que permet “colar” aquella proposta d’aquell nom que “interessa” a la organització , que traduït al cas Ca l’Arenas vol dir, que sigui de Can Xalant o que no doni cap feina als ganduls del Museu.

RAÜL RONCERO . “Interiores por solo 1.50 euros”


Estudiant de Belles Arts, amb projectes que generalment es desenvolupen generalment entre la fotografia i el vídeo , però sense oblidar la pintura és a bon segur un dels més interessants d’entre els joves creadors que es mouen per Mataró.
Diem això ja que a diferència de quasi tots actua i crea de manera natural. No pretén jugar a l’intelectualisme barat de tants . No pretén ser més intel·ligent que ningú , ni vol deixar-nos bocabadat . Vol senzillament presentar les seves propostes que es mouen en l’aparent simplicitat , però amb una dosi de capacitat creativa que ja voldrien per a ells molts d’aquells creadors emergents que et miren de dalt a baix mentre barbotegen idees sense sentit que els fa més necis encara.

És amb aquesta aparent senzillesa i simplicitat que Roncero ens presenta la seva hàbil proposta d’aquesta lectura de decoració d’interiors que va més enllà del sentit de la mateixa per donar la volta al concepte escollit.

Una proposta sens dubte valuosa i interessant , però de veritat respon als criteris que ens ven el Museu i l’IMAC ?. Queda clar que no. Llavors, qui és el trampós?.
Sigui qui sigui la mostra de Roncero és una exposició que amb les seves evidents virtuts no hauria d’ocupar l’espai que ara ocupa , més en raó del seu fer , en raó d’un padrinatge xalantià corleonià que mai hauria d’existir en un espai públic.

Raül Roncero. "Interiores por solo 1.50 euros"
Ca l'Arenas. Sala 2 / La finestra
del 4 d'octubre al 9 de Novembre de 2008