dimarts, de febrer 21, 2023

EMPREMTES.- COL·LECTIU DE GRAVAT TARLATANA 17.

 



Des d’aquest passat cap de setmana, el Museu de Llavaneres presenta l’exposició “Empremtes” del Grup Tarlatana 17, grup de  gravadors maresmencs, amb majoria de mataronins, que presenten un cop més, la destresa del seu bon fer  en una nova mostra col·lectiva que aglutina la més ample varietat d’estils i tècniques de gravat .

Des del 2017 el col·lectiu Tarlatana ha anat exposant a diferents poblacions de la comarca  i sempre , com ara , ho ha fet amb un bon  nivell, tant en l’apartat tècnic com en el resultat de les seves realitzacions. Un resultat que ara a Llavaneres repeteix de nou,  amb un recull dels 17 artistes protagonistes de l’exposició prou valuós.




Autors que centrifuguen la seva intensitat en la disparitat de la tècnica que empren, el gravat, un medi que permet la més ample diversitat i disparitat del presentat  i per tant és capaç de generar un sense fi de possibilitats creatives i per tant ampliar les respostes dels visitants interessat en la tècnica.



Però com dèiem quan el grup va exposar al museu del Càntir d’Argentona: “ Ara les exposicions de Tarlatana no surten de l’àrea de confort dels seus participants. Cal establir el repte que essent col·lectiu alhora sigui individual ja que obligarà als participants a moure’s en un entorn que pot no ser procliu. Però aquesta aposta és ineludible per seguir endavant. Si no seguirem col·lectiva rere col·lectiva sense risc ni motivació, més enllà de ser primus inter pares. Ara és obligada l’acció coral. Us hi atreviu?. Endavant.”.



Si ho dèiem ja fa tres anys, ara la idea queda clarament reforçada ja que el nivell general dels participants és prou valorable i notable , el que provoca que en diversos casos un senti el gust i el desig de veure’n més obres per poder aprofundir sobre l’autor i la seva evolució tècnica i creativa. Un desig i una necessitat que crec hauria de replantejar-se aquetes mostres al col·lectiu.







Per tant crec sincerament que malgrat que el resultat actual sigui suficientment potent i satisfactori per la majoria d’autors participants, i fins i tot per el públic visitant,  el col·lectiu té l’obligació d’anar més enllà i s’ha de replantejar l’esquema expositiu en altre forma , - temàtica, grups  d’autors amb tècniques semblants o justament al contrari-, per poder gaudir més encara d’aquest mon tan peculiar i particular com és el del gravat  de qui el grup Tarlatana 17 en té justament disset protagonistes que mereixen tota l’atenció, per el que no en faig anàlisi detallat del presentat, seguint el que el grup fa en el catàleg en el que no hi ha cap identificació de les peces presentades i em limito a nominar-los per que en quedi constància:

Laia Arnau.-Montserrat Badia.- Dolors Blesa.-Carme Boleda.-Montserrat Brullet.- Eduard Huertos.- Cristina Julian.- Catherine Lorton.- Ramón Llinés.- Margarida March .- Mercè Montserrat .- Cecilia Morales.- Carme Muñoz .- Teresa Oller.- Sergi Rabassa .- Neus Soler.- Raymond Zorrilla

 

Empremtes. Col·lectiu de gravat . Tarlatana 17

Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres.

Del 17 de febrer al 19 de març de 2023