dijous, de gener 22, 2009

GRÀCIES

Ahir al vespre es va projectar a Televisió de Mataró l’especial informatiu produït per la casa, de títol “Eduard Comabella. Il·luminant el record” , dedicat a recordar a aquest desaparegut artista en l’entorn de l’exposició antològica que es realitza a Can Palauet en el 20 aniversari de la seva mort.

Com ja he dit en anteriors post , aquesta ha estat un treball a quatre mans d’en Pep Andreu i meu , amb la gran col·laboració dels amics convidats , Marta Duran , David Salvadó, Pep Suari, Félix Gallego “Monreal” , Josep Manuel Calleja i Jaume Simon. Ahir va veure la llum , amb uns resultats que ens han fet molt contents a tots.

Vull per això agrair avui , a més de tots aquells que l’han fet possible , a tots aquells que amb trucades , missatges ,mails i de viva veu m’han fet arribar la seva opinió del programa que ha estat de manera unànime en forma de felicitació, d’entre les que vull destacar especialment la rebuda per part de Gisel Noè, tècnica d’arts visuals de l’IMAC.

Crec que ha estat un programa especial, que a més del seu interès artístic, informatiu i divulgatiu a l’entorn de la figura de l’Eduard Comabella, ha estat en certa manera un fer palès que hi ha gent , fora de l’òrbita de l’IMAC , capaç de fer treballs d’interès , qualitat i professionalitat. Un senyal que a bon segur, i partir d’ara , algun hauria de tenir en compte.

Però no és pas el moment de reivindicar res. Millor dit sí, cal reivindicar al bon grapat d’artistes mataronins que segueixen essent els grans desconeguts. Un paper en el que l’IMAC hauria de tenir alta cura i en el que , sens cap mena de dubtes , estem disposats a seguir col·laborant.

I una bona manera de reivindicar és per exemple assistint aquest cap de setmana a la taula rodona que a partir de les 7 de la tarda aplegarà a Can Palauet a diversos amics al voltant de la figura personal i artística de l’Eduard Comabella. Un acte que crec pagarà la pena d’assistir.

ROSA CODINA-ESTEVE

Ja que estem de recordatoris valgui també apuntar-se a la cita que aquest divendres tenim la gent de l’art a la sala d’exposicions del Col·legi d’Aparelladors ..... ( a Can Xammar) per poder gaudir després de tants anys del treball de Rosa Codina-Esteve , en una exposició que sense haver-la vist, aposto per ella a cegues.
Encara que sols sigui per veure si tinc raó , o per poder portar-me la contraria , feu-ne una visita. Estic convençut que en sortireu absolutament satisfets.