diumenge, de maig 17, 2009

COFOIS

Aquesta setmana el PSC va convidar a militants i simpatitzants per celebrar els cinc
anys de Baron a l’alcaldia i també la meitat del mandat. Vaig rebre la pertinent convidada però vaig decidir no assistir-hi ja que estava convençut que l’acte seria d’una autolloança total , de dir-se lo guapos que som i el be que ho estem fent , i a un , aquests actes d’autoafirmació no li han agradat mai.

En llegeixo la referència en els diferents mitjans d’informació local i veig que estava del tot encertat . L’acte va ser un acte d’onanisme autocomplaent , en el que ni la crítica ni l’autocrítica va existir , i tot va ser qüestió de flors i violes , i al meu entendre aquesta línia d’actuació no és pas la millor per tirar endavant i millorar.

És cert que a vegades es precisa una demostració d’elogis i autoestima per seguir en un camí a voltes força feixuc. És cert també que el mandat de Baron , es especial en aquests dos anys presenta un cert equilibri de llums i ombres., en especial degut a allò que tots sabíem només aparèixer les llistes electorals, que l’equip era molt fluix i que la meitat dels responsables de les diferents carteres no tenen , ni de bon tros , el mínim nivell exigible per a una ciutat com Mataró , i en alguns casos ni per la junta d’escala. Però igualment cal recordar que va ser ell qui els va escollir .

Crec que ara que Baron ja té les oïdes regalades pels elogis , que en alguns casos son ben merescuts , bé estaria que s’apropes a aquella gent que també és militant o simpatitzant del partit i que no està tan content amb la línia d’actuació del Govern Municipal.
Per exemple ho podria fer amb la gent de cultura. Un apartat que malgrat que en les resolucions del 3er Congrés local , les últimes frases de l’apartat de Cultura deien textualment :

Amb aquests elements i d’altres que puguin aparèixer, el PSC aposta
per la Cultura com un dels pilars imprescindibles en el desenvolupament
d’aquesta Mataró de futur, d’aquesta ciutat que sap cap on va.

Frases que reconec ja que formaven part de la proposta cultural que vaig presentar al Congrés. A hores d’ara , sis mesos després , encara és moment per que es formi , es reuneixi i actuï la sectorial de Cultura , el que demostra a les clares l’interès del PSC per la vessant cultural i per fer d’aquesta un pilar imprescindible.

Per això després dels elogis d’encàrrec , potser estaria be retornar a la terra i viure la realitat que a vegades no és tan bonica.

Així Sr Baron i Srs del Govern, i si ens veiem i parlem de Cultura?.