dissabte, de maig 06, 2023

JORDI TORRENT A BUKÓLICA

 



Segueix Bukòlica amb el seu desig i afany de promocionar l’art local i comarcal i presenta ara en aquesta primera quinzena del mes de maig l’obra de l’arenyenc Jordi Torrent que recentment va ser finalista amb una obra d’abstracció a la Biennal Vila Casas, fet que li ha donat un prestigi important a la seva carrera.



Torrent però no exposa a Bukòlica aquesta abstracció que ara sembla li surt de dins i que és una evolució consonant a la seva carrera, sinó que reduccionant el seu fer i el seu nom al passat, ens presenta una sèrie d’obres de caire figuratiu i alta qualitat que corresponen a un passat recent però que no responen ja a la seva realitat artística actual. Un tema aquest de difícil comprensió en l’artístic però de fàcil enteniment en el comercial.



Si no tinguéssim coneixement de la realitat creativa de l’autor, hauríem de dir que es tracta d’una excel·lent exposició de caire comercial. Encara que presenti una disparitat temàtica important que pot portar a al confusió, el cert és que les obres estan destrament realitzades i presenten una pulcritud tècnica acompanyada d’una saviesa compositiva que els fa actuals i amb un pòsit qualitatiu important, generant un conjunt que malgrat la disparitat d’objectius aporta una qualitat tècnica remarcable  que converteix a les peces presentades en pecs totalment cridaneres per a qui visita l’espai.



Però per a qui coneix la realitat de l’autor, com el que això signa, tot reconeixent el nivell de l’exposat li queda la pena de no poder veure obres de la nova línia actual de l’artista. Unes obres que un està convençut mereixerien igual atenció de l’espectador, però que potser per l’espai, han quedat amagades  a casa de l’artista per a una propera ocasió.



Per tant des de la visat del crític aqueta és una exposició amb trampa, ja que malgrat la qualitat existent en l’obra presentada no respon a la realitat actual de l’artista, però és una petita trampa  fàcil d’entendre, vistes les realitats de la vida.

Una exposició que agradarà sens dubte als amantes d’una figuració actualitzada i diríem més moderna i actual, però que decep als que sabem que l’autor està en uns moments en que es capàs d’arribar més lluny. Però tos entenem que ens agradi o no , tots hem de viure i potser tan sols es tracta de la recerca d’una  millor galeria , en el sentit de mercat, per que puguem gaudir absolutament de la nova plenitud de l’autor

 

JORDI TORRENT

Bukòlica. Carrer Barcelona . Mataró

Primera quinzena de maig de 2023