dimarts, de setembre 03, 2024

EXPOSICIONS D’ESTIU, EL RASTRE I LA PETJADA

 

Obra de Joan Miró


No han estat moltes les exposicions celebrades aquest estiu pels nostres verals, i menys encara les que puguem reconèixer com a veritablement valuoses, però d’entre elles si que caldria fer esment a la mostra col·lectiva “El rastre i la petjada”  que es celebrà a Ca l’Antiga de Teià, representant la primera de les exposicions del projecte “La Creació i l’Artista” i que tindran continuació amb “La matriu i estampa” a celebrar aquest setembre i octubre i “El gest i el traç” a celebrar pel maig i juny de l’any vinent.



Obres d' Alfred I Ricard Opisso




“El rastre i la petjada” va ser la primera de les exposicions d’aquesta triada  en la que es va voler explorar els camins que han inspirat  a diferents artistes del país, esdevinguts referents internacionals.

Amb la presència d’obres d’artistes  de tanta vàlua com Tàpies, Miró, Picasso, Subirachs, Ràfols Casamada, Maria Girona, Grau Garriga, Cuixart, Opisso pare i fill, Abellò , o la família de gravadors Barbarà, es va confegir una col·lectiva que amb la seva diversitat conceptual ens permetia endinsar-nos en al història plàstica del nostre país i veure la seva evolució, i en cert grau, les seves causes.

Gravat de Plensa


Amb obres d’alt interès cedides pers Museus i per col·leccions privades se’ns permetia veure lligams insospitats i alhora la gran diversitat d’estils i tendències que amb absoluta qualitat ha creat un pòsit artístic de país del que hem pogut gaudir amb amplitud per les nostres terres.

Obra de Subirachs


Una mostra que ens deixa en espera de les següents, la primera de les quals “ la matriu i l’estampa”, s’inaugura el proper 20 de setembre, en la que podrem gaudir del gravat i d’aquest jocs de miralls que ens mostren les matrius i les estampes, costat a costat. Una exposició de la que encara no sabem els noms dels protagonistes però que estem segurs caldrà visitar i aplaudir.