diumenge, d’abril 07, 2013

DISSENY . MOBLES O ESCULTURES ?






Que els mobles i l’art fa molts anys ( segles ) que van de la ma és fet històric reconegut . A més l’aparició del més modern concepte de disseny va establir un lligam encara més intens , elevant-lo a un nivell artístic superior.

Ara, vista la certa monotonia creativa en aquest camp, sense massa excepcions que imposin estil i norma, tot sembla que estigui a punt de canviar. O al menys així s’espera per el saló del moble de Milà , un saló que marca tendència mundial, i en el que tot sembla indicar que esclatarà el que podríem dir “moble / escultura” que encapçala aquest post.

Així s’explica en el magnífic article de Anatxu Zabalbeascoa publicat a El País i que no m’estic d’aconsellar i que podeu linkar aquí. Un camp, el del disseny del moble, enormement important per estimular la sensibilitat de tots en general.



Un disseny industrial que tant ens serveix per establir lligams amb el passat , encara que aquest es mantingui present , com és el cas d’aquestes imatges d’una barberia a Manresa , just a tocar la plaça de l’Ajuntament ( imatges d’avui mateix). Un disseny d’ahir esdevingut objecte de culte avui mateix.