dimarts, d’abril 16, 2013

ESPAI D'ART . RAMON CASALÉ




En aquesta nova edició d'espai d'art , el programa de crítica i divulgació artística de m1tv , hem tingut ocasió de dialogar amb Ramon Casalé, crític d'art i membre de la junta directiva de l' Associació Catalana de Crítics d'Art.

Amb ell hem tingut una , crec que interessant xerrada , en la que tot començant parlant del premi atorgat a Can Xalant per part de l'associació en el que pertoca als centres de creació i pensament , hem pogut fer repassada al paper actual de la crítica , la manca d'espais de crítica en els mitjans actuals d'informació, les revistes d'art i com no , del futur de la mateixa.
Una interessant mirada a un aspecte que generalment no es toca en un espai d'art , com a espai de crítica que en realitat ell mateix és.

Igualment , i en les imatges de cloenda , hem pogut fer repassada visual al recentment inaugurat Espai Torres-García , al tecnocampus , que acull a les obres guanyadores de les quatre edicions de la Biennal, i també a l'exposició de Rafael Estrany , inaugurada el passat divendres a Ca l'Arenas, de la que espero poder-ne parlar en profunditat demà.

Un espai d'art que crec mereix una oportuna visita.


L'ENLLAÇ

Fa ben poc que s'ha produït el que podríem dir , reinauguració del Rijksmuseum. El cert és que Holanda s'ha esforçat , i molt, en publicitar per arreu , aquest retorn cultural després de més de deu anys de forçat tancament. Però d'entre la molta publicitat no m'estic de recomanar-vos intensament aquest vídeo promocional.

Simplement magnífic per la seva qualitat i principalment per la seva imaginació.