dijous, de març 19, 2009

AY PENA , PENITA PENA

Un anònim lector ha deixat comentari en l’anterior post , fent públic el rumor de la més que possible marxa de J.Pena , l’actual director de l’IMAC. El suposo ben informat i m’agrada pensar que a bon segur és el mateix comunicant que uns dies abans de que es produís el nomenament de Pena , amb el mateix i mètode i quasi les mateixes paraules ho anunciava. Llavors no vàrem saber “llegir” la notícia desconeixedors de qui era Pena, un absolut desconegut en l’àmbit cultural.

El cert és que el rumor m’arribava el passat cap de setmana. M’indicaven que el dia per a fer-se públic depenia per un costat de la recuperació de Penedès , empiocat , i de que tingués lliure el lloc en que , - patada amunt, avall o de costat -, anirà rebotat tan il·lustre gestor que va acumulant fracàs rera fracàs.

El nomenament de Pena coma director del llavors PMC va ser una gran sorpresa. Havent-se iniciat el canvi de PMC a IMAC , i explicant-se que amb el mateix tot milloraria ja que desapareixia la funció administrativa per potenciar-se l’apartat tècnic , ningú entenia com s’havia escollit un gestor econòmic - administratiu i no un de cultural.

Així el seu pas ha estat gris del tot i sense fer-ne acudit passarà amb tota pena i poca glòria. Jo poc puc dir ja queno he tingut cap tracte amb ell. Mai l’he vist en cap exposició , mai he parlat amb ell , mai m’ha estat presentat , i poc o molt , encara que tan sols sigui per persistència , algun paper dec tenir en el camp artístic mataroní. Però és que el mateix desconeixement està en la quasi totalitat d’artistes mataronins, amb l’excepció d’aquells que han tingut de negociar algun acord ( Biennal Torres-Garcia , expo Comabella... ).

És dons moment d’impasse per veure quina sorpresa ens té prevista Penedès. Esperem i desitgem que al menys sigui persona de perfil tècnic com a gestor cultural i que arribi desitjós de treballar per la cultura mataronina que tan mancada està de gent il·lusionada per fer-la tirar endavant.
I que ho faci començant per posar en marxa l’eterna promesa de Penedès com és la creació dels diferents grups sectorial de cultura , amb força i opinió per gestar uns programacions riques, atractives i de qualitat.
I sí l'anònim interlocutor ens avança el nomenament , encantats de la vida.

BONES VIBRACIONS

I tota l’energia positiva que som capaços de generar és el que volem trametre a aquest nou cas de trepitjar merda ( i valgui l’expressió no teatral) que sembla persegueix darrerament al món artístic de la ciutat.

Que cada matí quan entris a llegir aquest blog , cosa que espero seguiràs fent com fins avui mateix , t’agafi les ganes de pintar i crear com em deies aquesta mateixa tarda que tenies. I d’aquesta força en surtin les millors creacions.

Saps abastament que estem al costat fent força amb la certesa que aquest mal son serà tan sols això, un mal son que té un despertar resplandent.
Recupera el teu esperit de defensa destraler per etzibar a tort i dret amb la certesa que la victòria no s’escaparà.

Ànims que aquest partit l’hem de guanyar i el guanyarem.

Amb la més gran de les abraçades.
Salut company.