dijous, de març 05, 2009

JOSEP NOVELLAS . LA BELLE E.P.O.C.

Aquest divendres , és a dir avui per a la gran majoria de lectors d’aquest blog , s’inaugura a la sala del Col·legi d’Aparelladors i..... , a Can Xammar , l’exposició pòstuma d’en Pepe Novelllas , de títol “La Belle E.P.O.C” , tal i com ell mateix va decidir , tot donant una volta més al cargol de la seva ironia : E.P.O.C = Enfermedad Pulmonar Obstructiva Crónica , així en castellà , és a dir la malaltia que patia i el va dur a la mort.


Com molt bé no es cansen de repetir els del Sant Lluc , organitzadors de la mostra , no és pas una exposició d’homenatge , és simplement una exposició que estava preparada , en la que el mateix Pepe va tenir tot el protagonisme en l’elecció de les peces , el títol , el flyer i quasi quasi el muntatge. Una exposició que s’ha convertit en pòstuma però que està plena de la vida i la il·lusió que poc després s’estroncaria definitivament..

La inauguració és a les set de la tarda , però l’acte inaugural en sí començarà a dos quarts de vuit ja que està prevista la presència de les autoritats , que en aquest dia segons sembla tenen una agenda curulla d’activitats.

Una exposició que un, tindrà l’honor de presentar per explícit i personal desig del mateix Pepe Novellas.
Un acte i una exposició d’obligada assistència per a tots aquells que d’una o altra manera es senten partícips de la cultura i l’art de la ciutat.

LA MEDITERRÀNIA QUE ENS UNEIX

Aquest és el títol de l’exposició que també s’inaugura demà( divendres) i a més amb previsió d'horari coincident amb la de Novellas , el que ha provocat tot una cap-i-tomba d’horaris ( s'ha avançat a les sis de la tarda) ,degut a l’habitual nepotisme municipal que s’organitza sense tenir mai en compte el que fan els seus ciutadans, desconeixent del tot el que significa quadrar actes i altres elements parells.

De l’acte en sí poc us puc dir ja que com sempre no he estat convidat. Les crítiques i la llibertat es paguen , i un no deu caure gens simpàtic ni a la Regiduria de la Dona ni a Alcaldia.
Per el que un sap , - gràcies Marga Riera per fer tot allò que haurien de fer altres - , la mostra és la resposta a la visita de sis artistes mataronines ( Blasco, Duran, Nefer , Pretel, Mugnani i Riera ) que l’any passat varen exposar al Cervantes d’Alger. Elles conjuntament amb un mateix nombre d'artistes algerianes composen la mostra que esdevé un veritable compendi de cultures que es preveu molt interessant.

Una mostra que per altra part es realitza a la Nau Gaudí amb tot el que això significa , vist la fins fa poc numantina , i ara ja neuròtica defensa , per part del Govern municipal de que aquest espai no és adequat per realitzar exposicions.
(El manteniment i la contumàcia en l’error , no converteix al mateix en encert. )

Potser és moment de reflexionar o certament serà una d’aquelles coses per fer-se les mirar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pere,

Et remeto a l'escrit d'en Jaume Calsapeu al portal totmataro.cat sobre Pepe Novellas.

Quan l'altre dia, amb raó, criticaves el tracte dels mitjans locals a la mort de Novellas, també anava per nosaltres sense dir-ho, i vaig pensar dir-te que aquest seria el testimoni del Tot al respecte.

Salut!

Cugat Comas