dilluns, de març 30, 2009

ANIVERSARI

Avui s’acompleixen dos anys de la signatura oficial que havia de donar cos definitiu al Fons d’Art Local que un va promoure.
No em vull fer més mala espina ni penso gastar molt del meu pensament en rememorar tot el tema. Segueixo creient que era un bon projecte , que servia la ciutat , com ho semblava en el fet de que tots els partits polítics que es presentaven al poc a les eleccions el recolzessin en el seu programa electoral, i segueixo tenint molt clar de que per què no s’ha dut a terme.

Per això en aquest aniversari vull donar les gràcies de nou a tots els que el varen recolzar en el seu moment i especialment als artistes que es varen comprometre amb la seva signatura , encara que de compromisos amb signatura , millor no parlar-ne ( mirar atentament la fotografia).

Dels demés , dons allà ells i la seva consciència , però evidentment la seva capacitat de no complir el que signen per a mi els qualifica com el que crec que son. I en aquest cas el qualificatiu el poden posar vostès que llegeixen aquest blog.

Per si de cas , si que em plau reeditar el meu post del 31 següent en que en parlava. Misèria de somnis perduts


Ahir va ser el gran dia, aquell que em va permetre sentir-me absolutament orgullós, en espera del dia en que de veritat inaugurarem el Fons mitjançant l’exposició pertinent, tot avançant que estaré tan exultant que no se’m podrà aguantar.
Ahir , l’alcalde Joan Antoni Baron , el regidor Jaume Graupera, els companys Albert Alís i J;M:Codina i el que això escriu, vàrem signar a la Sala dels Lleons la confirmació oficial de l’existència de “Proposta Mataró”.

Tots els assistents coincidírem en que era un fet important, per a la cultura, per a la ciutat i per els artistes. Aviat disposarem d’una col·lecció de qualitat , amb obra significativa dels artistes locals. La mateixa servirà per el coneixement artístic dels que son els nostres conciutadans, alhora que en tindrem un millor coneixement històric mitjançant els documents curriculars que aportaran.
Tot per poder fer ciutat mitjançant l’art, no sols a Mataró, i el que és més important, portant el nom de la mateixa per arreu.
Ara els artistes tenen la paraula, i tinc l’absolut convenciment de que no fallaran ja que veuen les grans possibilitats que ofereix aquesta “Proposta” de la que tinc el gran orgull, i crec que amb tota justícia, de ser-ne el pare.

Ahir deia que essent les diades de la Mare de Déu dels Dolors i la Mare de Déu de l’Estrella, podíem dir que s’havien acabat els dolors del part i el fons naixia amb bona estrella.
Així ho crec. I tot gràcies als artistes , a la tossuderia de qui això firma i de qui l’ha acompanyat en la tasca, i del paper de Joan Antoni Baron que ha cregut sempre en aquest projecte.
Jugant en conjunt s’ha aconseguit.